Haber Detayı
24 Nisan 2020 - Cuma 11:15 Bu haber 163 kez okundu
 
"Yeterince gıdamız var biz yeter ki kurallara uyalım"
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural,
Gündem Haberi


On bir ayın sultanı Ramazan ayına biz kez daha ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Isparta esnafının Ramazan ayına hazır olduğunu söyledi. Başkan Tural, vatandaşlardan Ramazan alışverişinde özelikle salgını önlemek için konulan kurallara uymalarını istedi 

 

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Allah’a kulluk etmenin şuurunu derinden htiğimiz milli birlik ve beraberliğimizin zirveye çıktığı başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına biz kez daha ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz”  dedi.

RAMAZAN BEREKET AYIDIR

Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran Ramazan Ayının, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indiği mucizelerle dolu bir ay olduğunu kaydeden Başkan Tural  “Ramazan Ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği bir aydır. Bu ayda her zamankinden fazla olarak düşkün ve muhtaçlara yardım eli uzatılmalı çocuk ve yaşlıların gönlü alınmalıdır. Ramazan Ayı bereket ayıdır. Bu ayda, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak herkesle kucaklaşmalı, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz. Toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği mübarek Ramazan ayında, İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak devam etmesini diliyorum” diye konuştu

PİYASALAR RAMAZAN BEREKETİYLE CANLANACAK

Ramazan sofralarının vazgeçilmez gıda ürünlerinin raflarda yerini aldığını kaydeden Başkan  Tural “Vatandaşlarımız her Ramazan'da olduğu gibi yine kasaptan etini, manavdan meyve ve sebzesini, fırından sıcak pide alışverişini yaparak esnafımızın hayır duasını alacak. Esnaf ve sanatkarlarımız da durgun geçen günlerin ardından Ramazan'ın bereketiyle canlanacak ve yüzler gülecek. Bu mübarek ayda özellikle et, şarküteri, unlu mamuller, bakliyat, meyve ve sebze tüketimi artıyor. Hazırlanan yardım paketleri sayesinde yardıma muhtaçlar sevindirilirken yapılan alışverişler de piyasayı hareketlendiriyor. Ancak, paketlerin içerisine koyulan gıdaların son kullanım tarihine ve ürün kalitesine dikkat edilmelidir. Hayır işi yaparken insanların sağlıklarını olumsuz etkilememek için paketler kontrol edilmelidir” diye konuştu.

SALGINI BİRLİKTE YENECEĞİZ

Dünyayı etkisi altına alan ülkemizde de zorunlu tedbirlerin alınmasına yol açan ölümcül COVİD 19 Salgınına karşı hep birlikte mücadele verdiğimiz bir dönemde Ramazan ayını karşıladığımızı anımsatan Başkan Tural, şunları söyledi, “Korana virüs nedeniyle evde kaldığımız bu günlerde devletimiz, Ramazan ayında vatandaşın temel ihtiyaç maddelerine kolayca ulaşımı için tüm tedbirleri titizlikle almış durumda. Vatandaşımıza düşen, bulaşıcılık riskinin önüne geçmek için sosyal mesafe kuralına çok daha fazla dikkat etmek, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamak, alışverişlerinde mutlaka maske kullanmaktır.  Bu salgını sadece devletimizin aldığı tedbirlerle değil, kendi alacağımız tedbirlerle hep birlikte  yeneceğimizi asla unutmayalım.  Ramazan ayında piyasada gıda ürünlerine olan talep artışını fırsata çevirmek isteyenler her sene olduğu gibi bu sene de olabilir. Vatandaşlarımız özellikle Ramazan'da yoğun talep gören piyasayı kontrol etmeli, fiyatların takibini iyi yapmalıdır. Ramazan alışverişleri bilinir ve güvenilir esnaftan yapılmalı, mahalle esnafına güvenilmelidir. Stok yapmanın da hiçbir gereği yok çünkü ülkemizde bir kıtlık söz konusu asla değil. Stok yapmak fırsatçıların fiyatları da artırmasına neden olmaktadır. Bu da hem enflasyonu hem de ceplerimizi de olumsuz etkilerken haksız kazanç sağlayanların cebini doldurmaktadır. Bu zor dönemde görevi başında hizmet veren, başta sağlık ve güvenlik personellerimiz olmak üzere, vatandaşımızın temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için çaba gösteren esnafımıza en içten teşekkürlerimi sunuyor, Türkiye olarak bu süreci hep birlikte, dikkatle yöneteceğimize ve bunun da altından kalkacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle başta esnafımız olmak üzere hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutlar bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: "Yeterince, gıdamız, var, biz, yeter, ki, kurallara, uyalım",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Isparta
Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı
Güncelleme: 30.04.2020
Bugün
- 18°
Cuma
- 19°
Cumartesi
- 19°
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Isparta

Güncelleme: 29.04.2020
İmsak
04:26
Sabah
05:57
Öğle
13:00
İkindi
16:46
Akşam
19:53
Yatsı
21:18
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Trabzonspor
53
0
3
8
15
26
2
Başakşehir FK
53
0
3
8
15
26
3
Galatasaray
50
0
4
8
14
26
4
Sivasspor
49
0
5
7
14
26
5
Beşiktaş
44
0
8
5
13
26
6
Alanyaspor
43
0
7
7
12
26
7
Fenerbahçe
40
0
8
7
11
26
8
Göztepe
37
0
9
7
10
26
9
Gaziantep FK
32
0
10
8
8
26
10
Denizlispor
31
0
11
7
8
26
11
Antalyaspor
30
0
10
9
7
26
12
Gençlerbirliği
28
0
12
7
7
26
13
Kasımpaşa
26
0
14
5
7
26
14
Konyaspor
26
0
10
11
5
26
15
Yeni Malatyaspor
25
0
13
7
6
26
16
Çaykur Rizespor
25
0
15
4
7
26
17
MKE Ankaragücü
23
0
13
8
5
26
18
Kayserispor
22
0
14
7
5
26
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı